fbpx

Geen Geluid Macbook oplossen

Heb je geen geluid op je Macbook? Dat is vervelend. We helpen je hieronder met een paar simple stappen om het geluid van je Macbook te herstellen.
Navigatie

Staat het volume aan?

Controleer of het volume op de Mac niet op “mute” staat. Dit kun je doen door op het volume-icoontje in de menubalk te klikken en te controleren of er geen rode streepjes zichtbaar zijn. Als het volume op “mute” staat, klik dan op het icoontje om het volume weer aan te zetten.

 

Controleer je Geluid uitgangen

Open het “Systeemvoorkeuren”-venster en selecteer “Geluid”. In het “Geluid”-venster kun je het volume voor de ingang- en uitgangapparaten aanpassen. Zorg ervoor dat de juiste ingang- en uitgangapparaten zijn geselecteerd (bijvoorbeeld de ingebouwde luidsprekers of een extern geluidsapparaat) en dat het volume voldoende is opgevoerd.

 

Controleer het “coreaudiod” process

Open het “Activity Monitor”-venster door naar “Toepassingen” > “Hulpprogramma’s” > “Activity Monitor” te gaan. In het “Activity Monitor”-venster kun je zien welke processen op dit moment actief zijn op je Mac. Als je een process zoals “coreaudiod” ziet dat veel CPU-gebruik vertoont, klik dan met de rechtermuisknop op het proces en selecteer “Beëindigen”. Als het proces is beëindigd, start het dan opnieuw op door het volume-icoontje in de menubalk aan te klikken en te kiezen voor “Geluid verhogen” of “Geluid verlagen”.

 

Resetten van de Audio-hardware

Als na het volgen van deze stappen het geluid nog steeds niet werkt, is het mogelijk dat het probleem ligt bij de hardware. In dat geval kan het helpen om de Mac opnieuw op te starten of om de audio-hardware te resetten. Om de audio-hardware te resetten, volg je deze stappen:

  1. Ga naar “Systeemvoorkeuren” > “Geluid” en selecteer “Nulstellen”.
  2. Sluit alle audio-apparaten af en start de Mac opnieuw op.
  3. Zodra de Mac opnieuw is opgestart, sluit je de audio-apparaten weer aan en controleer je of het geluid weer werkt.

Als het probleem na het volgen van deze stappen nog steeds niet is opgelost, kan je contact met ons opnemen voor verdere ondersteuning.

Deel Artikel

Onze FAVORIETE Laptops:

1

2

3

Onze FAVORIETE Routers:

1

2

3