fbpx

Macbook Opslag is vol

Zit je Macbook helemaal vol, maar weet je niet hoe dat kan? Soms kan het zijn dat je weinig persoonlijke bestanden hebt, maar dat je opslag van je Macbook toch helemaal vol zit. Hier vind je een paar stappen om meer opslag te creëren op je Macbook.
Navigatie

Verwijder onnodige bestanden:

Zoek naar grote bestanden die je niet meer nodig hebt en verwijder deze. Dit kan je doen door naar de map “Gebruikers” te gaan en vervolgens naar de map “Mijn computer”. Hier kun je door de mappen op je computer bladeren en zoeken naar grote bestanden. Als je een bestand hebt gevonden dat je niet meer nodig hebt, kun je het selecteren en naar de prullenbak slepen of op de “Command + Delete” toetsen drukken om het te verwijderen.

 

Verwijderd onnodige programma’s

Verwijder ook onnodige programma’s die je niet meer gebruikt. Dit kun je doen door naar de map “Programma’s” te gaan en vervolgens naar de map “Toepassingen”. Selecteer het programma dat je niet meer wilt en sleep het naar de prullenbak of druk op “Command + Delete”.

 

Gebruik de “Optimaliseer opslag” functie:

In MacOS zit een functie ingebouwd om je opslag te optimaliseren. Hiermee verwijderd je Mac automatisch niet gebruikte bestanden die de computer zelf op den duur heeft aangemaakt. Dit kan van oude updates tot cached browserhistorie zijn. Er zullen geen persoonlijke bestanden worden gewist.

 1. Klik op het “Apple menu” in de linkerbovenhoek van je scherm.
 2. Klik op “Systeemvoorkeuren”.
 3. Klik op “Opslag”.
 4. Klik op de knop “Optimaliseer opslag”.

 

Verwijder oude e-mails:

Als je in de Mail app een mailaccount als POP hebt ingesteld, dan wordt er altijd een kopie van de mail opgeslagen op je harde schijf. We raden daarom aan op je mailaccount altijd als IMAP in te stellen. Mocht je dat niet kunnen doen, dan kan je de volgende stappen nog proberen.

 1. Open de “Mail” app.
 2. Selecteer de map met e-mails die je wilt verwijderen.
 3. Klik op de “Edit” knop in de linkerbovenhoek van het scherm.
 4. Selecteer de e-mails die je wilt verwijderen.
 5. Druk op de “Delete” toets op je toetsenbord om de geselecteerde e-mails te verwijderen.

Gebruik een opslagoptimalisatie tools

Er zijn verschillende tools beschikbaar die je kunnen helpen om ruimte vrij te maken door onnodige bestanden te verwijderen en de opslag van bestanden op je computer te optimaliseren. Sommige voorbeelden hiervan zijn:

 • CleanMyMac: Dit is een tool die je kunt gebruiken om onnodige bestanden, oude programma’s en andere rommel op je computer te verwijderen.
 • DaisyDisk: Dit is een tool die je kunt gebruiken om te zien waar de meeste opslag op je computer wordt gebruikt. Zo kun je gemakkelijk zien welke bestanden en mappen het meeste ruim

Neem contact met ons op

Hebben bovenstaande tips niet geholpen? Dan staan onze experts voor u klaar om u te helpen. Wij zijn 24/7 bereikbaar op 020-363 98 48. Kijk op onze contactpagina voor meer manieren om contact op te nemen en ons werkgebied.

Deel Artikel

Onze FAVORIETE Laptops:

1

2

3

Onze FAVORIETE Routers:

1

2

3