fbpx

Wat is Mesh-WiFi?

WiFi, we kunnen er niet meer zonder. Helaas hebben nog een heleboel mensen last van slechte WiFi. Maar wees gerust, er is een nieuw systeem wat alle problemen doet verdwijnen; Mesh-Wifi. Maar wat is het? En is het beter dan “traditionele” WiFi? Is het überhaupt het geld waard? In het kort; JA! In meer woorden lees je hieronder waarom Mesh Wifi jouw kan helpen een betere verbinding te krijgen.
Navigatie

Een mesh WiFi-netwerk is een netwerk van meerdere access points die verbonden zijn met elkaar en het internet. Dit in tegenstelling tot een traditioneel WiFi-netwerk dat slechts één router heeft. Deze extra access points zorgen ervoor dat het mesh WiFi-netwerk een groter gebied kan bestrijken, wat vooral handig is als je een groot huis of kantoor met meerdere verdiepingen hebt.

 

Gemakkelijke installatie

Een van de grootste voordelen van een mesh WiFi-netwerk is dat het gemakkelijk te installeren is. In tegenstelling tot traditionele WiFi-systemen, hoef je bij een mesh WiFi-systeem geen complexe instellingen te configureren of kabels te trekken. Het enige wat je hoeft te doen, is de access points op de juiste plekken in je huis of kantoor te plaatsen en ze aan te sluiten op het stopcontact. De access points zullen vervolgens automatisch verbinding maken met elkaar en het internet, zodat je meteen kunt genieten van een betere WiFi-dekking.

 

Makkelijk te beheren

Een ander groot voordeel van een mesh WiFi-netwerk is dat het gemakkelijk te beheren is. Sommige mesh WiFi-systemen bieden een app waarmee je het netwerk gemakkelijk kunt beheren vanaf je smartphone. Je kunt bijvoorbeeld het wachtwoord wijzigen, het netwerk uitschakelen of bekijken hoeveel bandbreedte elk apparaat gebruikt. Dit maakt het beheren van je WiFi-netwerk een stuk eenvoudiger.

 

Stabiliteit en Snelheid

Een mesh WiFi-netwerk kan ook snellere en stabielere internetverbindingen bieden dan een traditioneel WiFi-netwerk. Dit komt omdat het mesh WiFi-netwerk gebruikmaakt van meerdere access points die verbonden zijn met elkaar. Als je bijvoorbeeld in een deel van je huis bent waar de WiFi-verbinding normaal gesproken zwakker is, zal het mesh WiFi-netwerk automatisch verbinding maken met een andere access point die dichter bij je staat, zodat je een snellere en stabielere internetverbinding hebt. Dit is vooral handig als je veel online video’s streamt of online games speelt.

 

Flexibiliteit

Een ander voordeel van een mesh WiFi-netwerk is de flexibiliteit die het biedt. Als je meer dekking nodig hebt, kun je gemakkelijk extra access points toevoegen aan het netwerk

Ben je geïnteresseerd in een Mesh Wifi Netwerk? Hieronder vind je een lijst met drie Mesh systemen die wij getest hebben en aanraden:

 

 

 

Deel Artikel

Onze FAVORIETE Laptops:

1

2

3

Onze FAVORIETE Routers:

1

2

3